Hoe gebruikt u Flexstops

Instappen bij de Flexstops
Bij bovengenoemde buslijnen kunt u in- en uitstappen bij de bestaande haltes én bij de gemarkeerde Flexstops tussen de haltes. Indien u tussen de haltes wilt instappen, verzoeken wij u bij één van de gemarkeerde Flexstops te gaan staan. Hier vindt u een actueel overzicht van de Flexstops.

Uitstappen bij de Flexstops
Tussen de haltes instappen, kan alleen indien u bij een Flexstop staat. Voor het uitstappen tussen de bestaande haltes geldt echter een uitzondering. U kunt in alle gevallen uitstappen bij één van de gemarkeerde Flexstops. Daarnaast kunt in overleg met de chauffeur buiten de gemarkeerde Flexstops de bus verlaten. Hieraan zijn een aantal spelregels verbonden. Als u wilt uitstappen bij een Flexstop geeft u dat bij het instappen aan bij de buschauffeur. De buschauffeur kan alleen stoppen als de situatie dat toelaat. Als niet veilig gestopt kan worden, kunt u bij de eerstvolgende halte uitstappen.

Welke spelregels gelden er voor de reiziger?
Om de Flexstops goed te regelen zijn er een aantal regels opgesteld. Deze regels zijn opgesteld om de veiligheid bij Flexstops te waarborgen.

  • U kunt in- en uitstappen bij de gemarkeerde Flexstops. Als de bus komt aanrijden, geef dan duidelijk en op een veilige manier aan dat u met de bus mee wilt.
  • Uitstappen buiten de gemarkeerde Flexstops kan alleen als dit op een veilige manier mogelijk is. De buschauffeur bepaalt of dit het geval is. Als niet kan worden gestopt kunt u uitstappen bij de eerstvolgende halte.
  • U kunt alleen flexibel in- en uitstappen buiten de bebouwde kom. Alleen in Ede kan met lijn 6 (Servicebus) ook binnen de bebouwde kom worden gestopt.
  • Indien u bij een Flexstop wilt uitstappen, geeft u dit bij het instappen aan bij de chauffeur.
  • Onze Flexstops bevinden zich tussen officiële haltes. Wij adviseren u enkele minuten voor de vermelde vertrektijd van de voorliggende reguliere halte bij de Flexstop te gaan staan.
  • U kunt alleen gebruik maken van Flexstops als u in staat bent om zonder hulp van derden in- en uit te stappen. Als u wel hulp nodig hebt, adviseren wij u bij een gewone halte in- en uit te stappen. Bij de Flexstops is namelijk meestal geen verhoogd trottoir aanwezig.


Deze extra service kost u niets extra. U kunt gebruik maken van Flexstops met uw reguliere vervoerbewijs. Dat betekent dat u ook gewoon met uw OV-chipkaart kunt in- en uitchecken.

Klik hier voor de algemene voorwaarden.