2928

Begin 2018 geen contant geld meer

Naar verwachting begin 2018 (datum nog vast te stellen) kan er niet meer met contant geld betaald worden. Dat doen we om de veiligheid in de bus te vergroten voor onze medewerkers en reizigers. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen (zoals PIN en creditcard) sneller en efficiënter. Er hoeft bijvoorbeeld geen geld meer gewisseld te worden. Tot die tijd kunnen reizigers zowel met PIN als met contant geld betalen in de bus. De maanden januari en februari zijn maanden  waarin de techniek wordt getest in de praktijk. In die periode is het niet 100% gegarandeerd dat er in elke bus gepind kan worden en moet dus in voorkomende gevallen nog steeds contant kunnen worden afgerekend.