2928

Als u de boete niet betaalt

Keolis Nederland voor Syntus doet aangifte bij het openbaar ministerie wanneer u op dag 28 nog niet of onvolledig heeft betaald. U bent wettelijk in overtreding in verband met  het plegen van een strafbaar feit; zwartrijden. Het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) stuurt daarop de bekeuring voor het proces-verbaal.

Keolis Nederland voor Syntus heeft echter daarnaast nog een ritprijs en verhoging(en) te ontvangen. Het betreffende dossier wordt overgedragen aan GLN Gerechtsdeurwaarders om zorg te dragen dat Keolis Nederland dit bedrag betaald krijgt.