Regels omtrent overstappen

Reis je met een chipkaart op saldo of met OVpay? Dan betaal je bij het inchecken normaal gesproken altijd een basistarief of instaptarief. Stap je vervolgens binnen 35 minuten over naar een ander vervoermiddel dan wordt normaal gesproken niet nogmaals het instaptarief in rekening gebracht.

Hieronder staat een overzicht van uitzonderingen waarbij ondanks een overstap binnen 35 minuten wel opnieuw het instaptarief wordt berekend: 

Uitzonderingen:

- Wanneer het eerste deel van je reis in de spitsperiode (doorgaans tussen 06:30 uur en 09:00 uur) is maar je stapt over in de dalperiode (doorgaans na 09:00 uur en in het weekend / met feestdagen) of vice versa. 

- Wanneer je voor het eerste deel van je reis gebruik maakt van een ander product dan voor het volgende deel. Voorbeeld: je stapt van de NS over op de bus. Bij de NS heb je een kortingsproduct en bij de bus reis je gewoon op saldo. In dat geval wordt opnieuw het basistarief in rekening gebracht. 

Ben je van mening dat er toch iets niet goed is gegaan bij het berekenen van je reis? Vul dan dit formulier zo volledig mogelijk in.