Fiets in de trein

In onze treinen mag u buiten de spits en met een geldig vervoerbewijs een (elektrische) fiets meenemen. Dat wil zeggen op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Vouwfietsen zijn een uitzondering op de regel. Als u deze inklapt mag deze (zonder vervoerbewijs) gratis mee. Ook tijdens de spitsuren.

Op feestdagen en in de maanden juli en augustus kunt u de hele dag uw fiets meenemen in de trein. Voor een fiets is een Dagkaart Fiets nodig. Deze kunt u aanschaffen via de kaartautomaat en de webshop van NS. Voor de Blauwnet-trein hoeft u uw fiets niet te registreren. Reist u met een Blauwnet-trein en stapt u daarna over op een NS trein? De NS verzoekt wel u om uw fiets vooraf te registreren. 

Gebruikt u een aangepaste fiets als hulpmiddel, welke u door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is verstrekt, dan is het toegestaan om uw fiets buiten de spits gratis in onze treinen te vervoeren. De fiets mag niet groter zijn dan 150 cm lang en 75 cm breed.

Fietsen moeten geplaatst worden in het speciale fietsgedeelte in de trein. Bij ruimtegebrek kunt u gevraagd worden de volgende trein te nemen. Voor, tijdens en na de reis bent u zelf verantwoordelijk voor uw fiets. Fietsen met een verbrandingsmotor mogen om veiligheidsredenen niet meegenomen worden in de trein.